torstai 10. huhtikuuta 2014

Elämäni ensimmäinen blogi-kirjoitus!

Tänään äidinkielen mediakurssilla perustin oman blogin. Blogin pitäminen on minulle aivan uusi kokemus. Joskus olen kavereiden blogeja lukenut, mutta itse en ole omaa blogia pitänyt. 
Tässä blogissa on tarkoituksena julkaista kurssilla tehtäviä töitäni ja mielipiteitäni kurssiin liittyvistä asioista. Lisäksi pyrin päivittämään blogiin myös vierailuihimme liittyviä asioita. Huomenna onkin tiedossa jo ensimmäinen vierailu, joka kohdistuu Riihimäen Aamupostiin.

Tänään työnämme oli kritisoida Aamupostia ja kommentoida omia näkemyksiä, mistä pitää tai ei pidä periaatteella. Kommentoimme muutenkin lehden koko ulkonäköä. Itse en kauheasti lue paperisia lehtiä, joten alkuodotukset lehden ulkomuodosta olivat hiukan ennakkoluuloiset, negatiiviset suoraan sanottuna. Luulin ettei lehdessä ole mitään hyvää tai erityistä. Tämä luulo osoittautui ihan vääräksi. 

Löysin lehdestä yllättävän paljon mielenkiintoisia juttuja ja plussiakin lehdelle kertyi mukavasti moniin kohtiin. Kaikki ei voi olla pelkkää hyvää, joten vastapainoksi löytyi myös hiukan tylsiä juttuja. Ainakin omasta mielestäni. Muun muassa ulkomaan uutiset ja politiikka eivät kauheasti kiinnostaneet minua. Toisaalta nekin ovat tärkeitä juttuja. Jutut, jotka olivat pitkiä ja tekstiin painottuneita eivät saaneet mielenkiintoani juuri heräämään. Kun taas jutut, joissa oli edes pienet kuvat tuntuivat heti paljon mielenkiintoisemmilta. Yleensä kuva kiinnittää huomioni parhaiten. 

Saimme ideoida lisäksi uusia juttuaiheita aivoriihi tyyppisesti yhdessä porukalla. Ideoiden tuli olla sellaisia, mitä voisi oikeasti julkaista lehdessä ja mitkä asiat meitä voisi kiinnostaa. Välillä piti miettiä tosissaan, mitä paperiin kirjoittaa, mutta onneksi lopulta ideoita alkoi lähes tulvia päähän. Asiaa helpotti se ettei miettinyt asiaa liian vakavasti, vaan päästi luovuuden irti. Kurssin aikana tarkoituksena olisi tehdä oma lehtijuttukin, siitä lisää tietoa myöhemmin. 

Ohessa kuva työskentelystä:

 ©Janita Mellander

1 kommentti:

  1. Onnea blogillesi. Layout eli "leiskasi" näyttää oikein hyvältä!

    VastaaPoista